KITESURFLESSEN 2019-03-07T13:12:47+00:00

KITESURFLESSEN BIJ KITEADVENTURE

Kitesurfen is een geweldige sport die je een enorme kick, plezier en een gevoel van vrijheid geeft. De sport is de afgelopen jaren enorm populair geworden en veel aankomende kitesurfers nemen les. Of je nu in je eentje bent of met meerdere bent, Kiteadventure leert je veilig en goed kitesurfen.

Kitesurfen is niet iets wat je zomaar kan. Je hebt gedegen les nodig met tip en aanwijzingen om je zo veilig op weg te helpen.

De kite met gemiddeld 25 meter lijnen er aan vast is een behoorlijk groot apparaat. De ervaring om met zo’n ding te vliegeren is dus heel belangrijk voor je eigen veiligheid en dat van andere mensen. Wij leren je de juiste beslissingen te nemen als je met bepaalde windrichtingen, windkrachten en verschillende kite’s wilt varen.

Een tweede belangrijk oefening om te leren kitesurfen is het gevoel voor het board. De waterstart is hierbij het belangrijkste en ook het moeilijkste onderdeel van het leren kitesurfen. Je hangt aan de kite en moet dan een board om je voeten doen die alle kanten opgaat door de golven. Ben je eenmaal ready to go met je board hangt de kite weer op de verkeerde plek in het windvenster. En dan is er nog het gaan staan op het board dat veel oefening vergt.

Kortom, kitesurfen leer je niet zomaar. Onze aanpak en het gebruik van de juiste materialen zorgen voor een snellere leercurve waardoor je veilig en zelfstandig kunt kitesurfen.

Kitesurflessen Kiteadventure
Kitesurflessen Kietadventure

DE LESSEN

WAT JE MOET WETEN VOORDAT JE GAAT KITESURFEN

Hoe lang duren de lessen?
De duur van de lessen hangt af met hoeveel personen je komt lessen.

  • 1 persoon: les duurt 3 uur
  • 2 personen: les duurt 3,5 uur
  • 3 personen: les les duurt 4 uur

De lesduur van de lessen is inclusief omkleden en kan gewijzigd worden door bijvoorbeeld verandering van de weersomstandigheden. Wees op tijd aanwezig zodat wij snel kunnen beginnen!

Tip: Een privéles kan in sommige gevallen voordeliger zijn omdat je effectief per les meer tijd hebt om te leren kitesurfen. 

Moet ik sterk zijn voor kitesurfen?
Nee – Je hebt een algemeen niveau van fitness en flexibiliteit nodig, maar dat is alles. Als je aan het kitesurfen bent zal je harnas de druk opvangen en kan je naar achteren gaan leunen. Hierdoor blijven je armen vrij en kun je eenvoudig sturen en lekker genieten!

Moet ik kunnen zwemmen?
Ja – Kitesurfen is een watersport en als je eenmaal op het water bent moet je goed kunnen zwemmen. Zwemdiploma’s worden niet gecheckt maar A en B is wel vereist.

Welke apparatuur heb ik nodig?
Voor kitesurfen heb je de volgende uitrusting nodig: vlieger (compleet met bar en lijnen), bord, harnas is het minimum. Voor je eigen veiligheid raden we ook een helm en zwemvest aan. In sommige tropische landen is een wetsuit niet nodig maar in Nederland gebruiken wij het hele jaar door ook een wetsuite. Mocht je zelf een wetsuite hebben dan kan je die meenemen naar de les.

Wat moet ik zelf meenemen als ik ga lessen?
Wij bieden alle benodigde voor het kitesurfen. Zelf neem je een bikini of zwembroek mee, handdoek, veel water, goede zonnebrandcrème en evt een zonnebril.

Tip: Eet en drink voldoende want je bent intensief bezig voor gemiddeld 3 uur.

Kitesurflessen bij Kiteadventure