[contact-form-7 id="505" title="Schedule"]

Kitesurfles op Wijk aan Zee

Kitesurflessen op Wijk aan Zee volg je bij kitesurfschool Kiteadventure. Op deze kitespot hebben wij een vaste locatie met alle kitespullen en materialen. Het strand is erg ruim en de Noordpier is nadrukkelijk aanwezig. Bij zuidwesten wind heeft de pier een beschutting en worden golven en stroming gebroken. Hierdoor ontstaat een perfecte situatie voor het leren kitesurfen.

WIL JIJ GRAAG KITESURFEN?

BOEK NU JE EERSTE KITESURFLES IN WIJK AAN ZEE EN START METEEN!

Boek een les via onze online reserveringssysteem...gemakkelijk en simpel!

MIJN KITESURFLES BOEKEN!

Informatie en condities van deze plek bij Wijk aan Zee Noordpier:

Water:
✓ Water type: Zee, zoutwater
✓ Water conditie: Golven
✓ Grond conditie: Zand
✓ Kite conditie: Gevorderen

Bereikbaarheid:
✓ Bereikbaarheid: Goed per auto slecht met openbaar vervoer
✓ Parkeerplek: Gratis parkeren langs de Reyndersweg

Voordeel/nadeel:
✓ Zuidwesten wind geeft de pier beschutting, weinig golven en stroming
✓ Noordwesten wind juist hogere golven vanwege de pier (ga dan naar IJmuiden) + Het kan soms erg druk zijn met andere strandsporten zoals strandzeilen

Regels:
✓ Vanaf zone 2 mag je kitesurfen
✓ Let op de golfsurfklasjes aan de pier

Windcondities:

✓ Windrichting: Zuidwest – Noordwest (hoge golven)

Kijk voor de actuele windcondities op:
Windfinder.com
Actuelewind.nl
✓ Google maps: https://goo.gl/maps/8cdbKRB7GRCfe5sE6

IJMUIDEN

Op het brede strand van IJmuiden geeft kiteschool Kite Adventure al jarenlang succesvol kitesurfles. Met verschillende windrichtingen van zuid -west tot noorder wind is het een prima kitespot om hier te leren kitesurfen. Let op stroming, de pier en soms vele andere strandgasten die vooral ’s zomers komen recreëren. Wij van Kite Adventure helpen je graag om hier de eerste kitemeters op zee te maken.

MUIDERBERG

Aan de oostelijke kant van Amsterdam heb je eerst Muiden en daarna Muiderberg. Deze kitespot ligt een beetje verscholen en kan soms erg druk als de wind uit het zuidoosten - oosten of noordoosten komt. De ruimte om je kite op te laten is beperkt vanwege een smalle strook gras. Maar eenmaal op het water heb je alle ruimte en kun je prima oefenen.

ZANDVOORT

Zandvoort is één van de bekendste strandsteden van Nederland waar je prima kunt kitesurfen. Er zijn een aantal spots waar je op het strand je kuiten kunt oplaten en lekker het water kunt gaan. Voor de perfecte windrichting heb zuidwesten wind of noordwesten wind. nodig. Wij gebruiken de locatie Zandvoort vooral voor het begin of eindpunt van onze downwinders. Ook bij Bloemendaal aan Zee kun je prima kitesurfen en weten wij exact wat de beste plekken zijn.

SCHELLINKHOUT

Kitespot Schellinkhout is de meest noordelijke locatie van Kite Adventure en is zeer geschikt als de wind pal uit het westen komt. Kitesurfen aan de kust is dan lastig omdat je dan steeds het strand op wordt geduwd. Schellinkhout biedt dan een unieke plek met ondiep en vlak water. Uitstekende spot om te oefenen met de waterstart of om meer boardgevoel te krijgen

Kiteadventure werkt samen met: