[contact-form-7 id="505" title="Schedule"]

Kitesurflessen op Schellinkhout volg je bij kitesurfschool Kiteadventure!

Kitespot Schellinkhout is de meest noordelijke locatie van kiteadventure en is zeer geschikt als de wind pal uit het westen komt. Kitesurfen aan de kust is dan lastig omdat je dan steeds het strand op wordt geduwd. Schellinkhout biedt dan een unieke plek met ondiep en vlak water. Uitstekende spot om te oefenen met de waterstart of om meer boardgevoel te krijgen.

WIL JIJ GRAAG KITESURFEN?

BOEK NU JE EERSTE KITESURFLES IN SCHELLINKHOUT EN START METEEN!

Boek een les via onze online reserveringssysteem...gemakkelijk en simpel!

MIJN KITESURFLES BOEKEN!

Informatie en condities van deze plek bij Schellinkhout:

Water:
✓ Water type: Glad, zoetwater
✓ Water conditie: Choppie
✓ Grond conditie: Zand
✓ Kite conditie: Alle niveaus

Bereikbaarheid:
✓ Bereikbaarheid: Goed per auto en met de bus naar Schellinkhout vanuit Hoorn
✓ Parkeren: Gratis parkeren op de parkeerplaats

Voordeel/nadeel:
✓ Ondiep
✓ Zuidwesten wind te hard is aan de kust
✓ Geen stroming
✓ Pas op voor de dijk

Regels:
✓ Oplaten op het tweede grasveld
✓ Zomers niet door het zwemmersgedeelte varen

Windcondities:

✓ Windrichting: Zuidwest – Zuid – Zuidoost
✓ Vlagerige wind

Kijk voor de actuele windcondities op:
Windfinder.com
Actuelewind.nl
✓ Google maps: https://goo.gl/maps/Zq44D8XdTMS8xk7S8

MUIDERBERG

Aan de oostelijke kant van Amsterdam heb je eerst Muiden en daarna Muiderberg. Deze kitespot ligt een beetje verscholen en kan soms erg druk als de wind uit het zuidoosten - oosten of noordoosten komt. De ruimte om je kite op te laten is beperkt vanwege een smalle strook gras. Maar eenmaal op het water heb je alle ruimte en kun je prima oefenen.

WIJK AAN ZEE

Wijk aan zee bij de Noordpier (Velsen-noord), tussen strand palviljoen Aloha en Timboektoe is één van de beste en meest populaire kitesurfspot van ons land omdat wij in Nederland voornamelijk een zuidwesten wind hebben in de zomer en dit ideaal is voor Wijk aan Zee van wegen de ligging van de pier. De golven en stroming worden hierdoor gebroken waardoor er een perfecte zee ontstaat voor een kitesurfles.

IJMUIDEN

Op het brede strand van IJmuiden geeft kiteschool Kite Adventure al jarenlang succesvol kitesurfles. Met verschillende windrichtingen van zuid -west tot noorder wind is het een prima kitespot om hier te leren kitesurfen. Let op stroming, de pier en soms vele andere strandgasten die vooral ’s zomers komen recreëren. Wij van Kite Adventure helpen je graag om hier de eerste kitemeters op zee te maken.

MARKERMEER / EDAM

Bij het mooie dorpje Edam geeft kiteschool Kiteadventure al jarenlang succesvol kitesurfles. Met verschillende windrichtingen van noord/oost – oosten wind is het een prima kitespot om hier te leren kitesurfen. Het water is glad en je kunt een behoorlijk eind staan in het ondiepe water. Wij van Kiteadventure helpen je graag om hier je eerste kitemeters op het board te maken.

Kiteadventure werkt samen met: