[contact-form-7 id="505" title="Schedule"]

KITESURFLES 2: JE EERSTE KITESURFSESSIE!

Je staat aan het begin van je tweede kitesurfles. Maar weet je alles nog van de vorige keer? De weercondities en de locatie is miscchie veranderd. Het is daarom fijn om nog de basis van de eerste les op te pakken. De setup van de kite, quick release en alle veiligheidinstructies van de vorige les komen zeker nog een keer aanbod. Maar vandaag kan het gebeuren…je eerste meters op het water!!!

In de eerste les heb je kennisgemaakt met het kitesurfen. De tweelijns matrasvlieger heb je goed onder controle en daarna ben je overgestapt op de grote kite. De setup van de grote kite is doorgeomen en weet je de veiligheidsinstructies van Bar los, quick release en safety release. Uiteindelijk ben je met de instructeur het water ingegaan en heb je verschillende oefenigen met de kite gedaan. Als laatste heb je de vollekracht van de kite ervaren door te bodydragen en op je bijk door het water te schieten.

De tweede les staat in het teken van je eerste kitesessie met het board. Maar voordat het zover is mag je zelf  eerst de kitesetup doen. Dus daar begin je met pompen en lijnen leggen. Toch weet je het misschien niet niet meer zo zeker wat je moet doen.  Onze instructeurs staan uiteraard altijd klaar om al je vragen te beantwoorden. En daarbij heb je tijdens de tweede kitesurfels onze communicatieset op. Dit is een heerlijk om de instructies in je helm te ontvangen en werkt uitstekend bij de waterstart.

Door verschillende oefeningen te doen komt het moment van de waterstart steeds dichterbij en zal je uiteindelijk met het board kunnen proberen. En dan komt het er op aan! Je kite moet goed staan, je lichaam recht en je knieen gebogen en het board dicht bij je. Insturen en dan voel je de power. De kite terkst je uit het water en je klapt over je board weer het water in. Helaas dit is een proces van vallen en opstaan. Maar heb de waterstart eenmaal te pakken is het zo gaaf en maak je je eerste meters…heerlijk!

Wil jij graag kitesurfen?

BOEK NU JE KITESURFLES BIJ KITEADVENTURE...

Boek een les via onze online reserveringssysteem...gemakkelijk en simpel!

MIJN KITESURFLES BOEKEN!

WAT KAN JE VERWACHTEN?

LES 2: JE EERSTE KITESURFSESSIE!

Herhaling van niveau 1A t/m 1E:
✓ Weet de veilige windinstructies en voorwaarden voor het kiten
✓ Ken de risico’s op de spot waar je gaat kitensurfen
✓ Setup van een 4/5 lijns kite inclusief lijnen leggen
✓ Uitgebreide safety check en het begrijpen van quick release en safety leash
✓ Controle instellingen kite en bar
✓ Bewust van de meest gemaakte fouten tijdens het oplaten Juiste hoek van oplaten kite t.o.z.v. de wind en windvenster
✓ Assisteer bij het oplaten van de kite
✓ De juiste vaardigheden van power en de-power van de kite (loslaten bar)

Nieuw niveau 2F t/m 2I:
✓ Relaunch de kite vanuit het water
✓ Bodydraging voorwaarts
✓ Bodydraging zijwaarts en board resque
✓ Waterstart kite en board
✓ Kijken naar andere kiters op het water
✓ Staan op het board en varen

 

PRIJZEN

✓ 1 persoon € 170,00 voor 3 uur les
✓ 2 personen € 120,00 p.p. voor 3 uur les
✓ 3 personen € 100,00 p.p. voor 3.5 uur les


Bekijk onze meerdaagse kitesursussen en tarieven!  

Leuk om weten!
Kiteadventure maakt gebuik van het communicatiesysteem BB Talking. Een handig tool om de lessen voor jou effectiever te maken. Met rechtsreeks feedback van de instructeur in je oor leer je het kitesurfen een stuk sneller en eenvoudiger!

Kiteadventure_bb-talkingsystem

Kiteadventure werkt samen met: