KITESURFLESSEN ZANDVOORT EN BLOEMENDAAL AAN ZEE 2017-04-26T14:32:54+00:00

KITESURFLESSEN ZANDVOORT EN BLOEMENDAAL AAN ZEE

Zandvoort is één van de bekendste strandsteden van Nederland waar je prima kunt kitesurfen. Er zijn een aantal spots waar je op het strand je kuiten kunt oplaten en lekker het water kunt gaan. Voor de perfecte windrichting heb zuidwesten wind of noordwesten wind. nodig. Wij gebruiken de locatie Zandvoort vooral voor het begin of eindpunt van onze downwinders. In de zomer kan het met toeristen erg druk zijn en staat de Zeeweg geregeld vol met auto’s naar het strand. Ook bij Bloemendaal aan Zee kun je prima kitesurfen en weten wij exact wat de beste plekken zijn.

Het brede strand van IJmuiden is een prima spot voor veel strandsporten. Zo zie je veel mensen met kites, kitebuggies en landboards.  Op het water wordt uiteraard veel gekitesurft. De spot is voor de beginnende kitesurfer een prima plek en wij geven er graag kitesurfles. Bij sommige windrichtingen (Noord) biedt de pier beschutting en krijg je super glad water net achter de pier wat je helpt bij de waterstart.

De bereikbaarheid is goed met de auto en kun je betaald parkeren op diverse parkeerplaatsen. Een korte wandeling naar het strand en je bent op de kitespot. Per openbaar vervoer kun je prima met de bus naar het strand van IJmuiden komen.

Veel nadelen kent deze spot niet. In het zomerseizoen kan deze locatie wel druk zijn met andere strandbezoekers en badgasten. De gemeente IJmuiden heeft sinds 2015 een gedeelte van het strand afgesloten voor kitesufers van 1 juni tot 1 september.

Beste windrichting:
De windrichting voor deze spot is Zuid – West – Noord

Kitespot informatie Zandvoort

  • Water type: Zee en zout water
  • Water conditie: Gemiddelde golfslag
  • Grond conditie: Zand
  • Kite conditie: Goed voor beginners
  • Windrichting: Zuidwest en Noordwest
  • Bereikbaarheid: Goed per auto, bus en trein
  • Parkeerplek: Betaald parkeren op diverse parkeerplaatsen
  • Voordeel: Groot en lang strand. Kite wel bij de aangegeven zones
  • Nadeel: Pas op voor muien
Kitesurflessen kiteadventure Zandvoort en Bloemendaal aan Zee
Kitesurflessen ijmuiden kiteadventure

Actuele windinformatie

IJmuiden - kitehigh.nl

Google maps kitespot Zandvoort

Alternatieve kitepots: