KITESURFLESSEN WIJK AAN ZEE 2017-04-26T14:31:46+00:00

KITESURFLESSEN WIJK AAN ZEE

Op de kitesport Wijk aan Zee geeft Kiteadventure het overgrote deel van de kitesurflessen. Dit is onze vaste locatie bij strandpaviljoen Aloha. Het strand is erg ruim en de Noordpier is nadrukkelijk aanwezig. Bij zuidwesten wind heeft de pier een beschutting en worden golven en stroming gebroken. Hierdoor ontstaat een perfecte situatie voor het leren kitesurfen.

Al rijdend naar Wijk aan Zee passeer je de industrie van de Hoogovens van Ijmuiden. Een indrukwekkend gezicht met al die rokende pijpen. Maar uiteindelijk kom je aan bij Kitespot Wijk aan Zee. Het is hier gratis parkeren en zomers kan het erg druk zijn. Voor onze kiteschool moet je helemaal tot het einde doorrijden van de Reyndersweg.

Tussen strandpaviljoen Aloha en Timboektoe zit onze vaste locatie van Kiteadventure. Ook heb je diverse surfscholen en de sfeer is hier uiterst relaxt. De faciliteiten zijn prima en kun je gebruik maken van kleedruimtes en douches na afloop van de kiteles.

Het strand bij Wijk aan Zee is groot en veel sporten zoals strandzeilen, buggyen, powerkiten of beachvolleybal worden hier gedaan. Veel activiteit waar je als kitesurfer rekening mee moet houden. Daarnaast is Wijk aan Zee een populaire golfsurfspot en liggen er vaak veel surfers in het water. Zij willen graag de golven pakken dicht bij de pier en kom daar dan niet met het kitesurfen.

Voor de kitesurflessen beginnen wij meestal wat noordelijker en afhankelijk van de windrichting kan dit worden aangepast. De pier speelt hierbij een belangrijke rol als barrière en geeft bij een zuidwesten wind minder stroming en kleinere golven. Maar dit is weer totaal anders als de wind uit het noordwesten komt. Dan botst de zee tegen de pier op en geeft dit juist hogere golven en meer stroming. Pas hier voor op en ga anders naar IJmuiden bij een noordwesten wind.

Kitespot informatie Wijk aan Zee

 • Water type: Zee zout water
 • Water conditie: Golven en stroming
 • Grond conditie: Zand
 • Kite conditie: Goed voor de beginnende kiter
 • Windrichting: Zuidwest – Noordwest (hoge golven)
 • Bereikbaarheid: Goed per auto
 • Parkeerplek: Gratis parkeren
 • Voordeel: Zuidwesten wind geeft de pier beschutting, weinig golven en stroming
 • Nadeel: Noordwesten wind juist hogere golven vanwege de pier (ga dan naar IJmuiden)
  Nadeel: Het kan soms erg druk zijn met andere strandsporten zoals strandzeilen
Kitesurflessen bij kiteschool Katwijk
Kitesurflessen Wijk aan Zee

Actuele windinformatie

Kiteschool Kiteadventure bij Zuidwesten wind

Google maps kitespot

Alternatieve kitepots: