KITESPOTS 2017-04-26T14:35:18+00:00

KITESPOTS IN NOORD EN ZUID HOLLAND

Kite Adventure geeft op kitesurfles op de beste kitespots van Noord en Zuid Holland. Of het nu gaat om binnenwater of op zee, wij zoeken elke keer naar de meest ideale situatie voor de lessen. De belangrijkste factor hierbij is de wind en richting. Bij aflandige wind is het uitgesloten om te kitesurfen en gaan wij naar een andere kitespot. Per dag wordt er ook gekeken naar het getij van de zee, golfhoogte, weersverwachting en bijvoorbeeld andere evenementen op het strand. De kitespot waar wij uiteindelijk de lessen geven hangt af van deze factoren.  Elke locatie is prima per auto te bereiken en in veel gevallen ook per openbaar vervoer uitstekend te doen.

Kitespots op binnenwater

MARKERMEER / EDAM

Kitesurflessen kiteadventure bij kitespot Markermeer / Edam

Bij het mooie dorpje Edam geeft kiteschool Kiteadventure al jarenlang succesvol kitesurfles. Met verschillende windrichtingen van noord/oost – oosten wind is het een prima kitespot om hier te leren kitesurfen. Het water is glad en je kunt een behoorlijk eind staan in het ondiepe water. Wij van Kite Adventure helpen je graag om hier je eerste kitemeters op het board te maken.

Meer informatie over deze kitespot…

SCHELLINKHOUT

Kitesurflessen bij kiteschool Schellinkhout

Kitespot Schellinkhout is de meest noordelijke locatie van Kite Adventure en is zeer geschikt als de wind pal uit het westen komt. Kitesurfen aan de kust is dan lastig omdat je dan steeds het strand op wordt geduwd. Schellinkhout biedt dan een unieke plek met ondiep en vlak water. Uitstekende spot om te oefenen met de waterstart of om meer boardgevoel te krijgen

Meer informatie over deze kitespot…

MUIDERBERG

Kitesurflessen bij kiteschool Muiderberg

Aan de oostelijke kant van Amsterdam heb je eerst Muiden en daarna Muiderberg. Deze kitespot ligt een beetje verscholen en kan soms erg druk als de wind uit het zuidoosten – oosten of noordoosten komt. De ruimte om je kite op te laten is beperkt vanwege een smalle strook gras. Maar eenmaal op het water heb je alle ruimte en kun je prima oefenen.

Meer informatie over deze kitespot…

Kitespots op zee

WIJK AAN ZEE

Kitesurflessen bij kiteschool Wijk aan Zee

Wijk aan zee bij de Noordpier (Velsen-noord), tussen strand palviljoen Aloha en Timboektoe is één van de beste en meest populaire kitesurfspot van ons land omdat wij in Nederland voornamelijk een zuidwesten wind hebben in de zomer en dit ideaal is voor Wijk aan Zee van wegen de ligging van de pier. De golven en stroming worden hierdoor gebroken waardoor er een perfecte zee ontstaat voor een kitesurfles.

Meer informatie over deze kitespot…

IJMUIDEN

Kitesurflessen kiteadventure IJmuiden

Op het brede strand van IJmuiden geeft kiteschool Kite Adventure al jarenlang succesvol kitesurfles. Met verschillende windrichtingen van zuid -west tot noorder wind is het een prima kitespot om hier te leren kitesurfen. Let op stroming, de pier en soms vele andere strandgasten die vooral ’s zomers komen recreëren. Wij van Kite Adventure helpen je graag om hier de eerste kitemeters op zee te maken.

Meer informatie over deze kitespot…

ZANDVOORT

Kitesurflessen bij kiteschool Zandvoort

Zandvoort is één van de bekendste strandsteden van Nederland waar je prima kunt kitesurfen. Er zijn een aantal spots waar je op het strand je kuiten kunt oplaten en lekker het water kunt gaan. Voor de perfecte windrichting heb zuidwesten wind of noordwesten wind. nodig. Wij gebruiken de locatie Zandvoort vooral voor het begin of eindpunt van onze downwinders.

Meer informatie over deze kitespot…

KATWIJK AAN ZEE

Kitesurflessen bij kiteschool Katwijk

Katwijk aan Zee is de meest zuidelijke kitesport waar Kite Adventure les geeft. Echter is het niet toegestaan om zomaar te kiten voor de kust van Katwijk aan Zee. Je hebt een vergunning/ lidmaatschap nodig om te mogen kiten. Een dagpas kost 5 euro en anders moet je lid worden van de plaatselijke kitevereniging. Kite Adventure gebruikt deze kitespot veel om downwinders te starten naar Zandvoort.

NOORDWIJK AAN ZEE

Kitesurflessen bij kiteschool Noordwijk

Noordwijk is een bekend strand. Niet alleen om de vele hotels en restaurants maar ook doordat de beste kiters van de wereld hier opgroeiden. Zowel Kevin Langeree, Jalou Langeree en Ruben Lenten komen uit Noordijk. Als je geluk hebt kun je deze bekende kitesurfers nog steeds zien kiten mits zij niet ergens anders op de wereld een wedstrijd hebben.