Kitespot Schellinkhout / Hoorn – Kitesurflessen

Kitespot Schellinkhout is de meest noordelijke locatie van Kiteadventure en is zeer geschikt als de wind pal uit het westen komt. Kitesurfen aan de kust is dan lastig omdat je dan steeds het strand op wordt geduwd. Schellinkhout biedt dan een unieke plek met ondiep en vlak water. Uitstekende spot om te oefenen met de waterstart of om meer gevoel met het board te krijgen.

Kitespot Schellinkhout / Hoorn

Kitesurfen op Schellinkhout begint al met een mooie rit door Noord-Holland en via Hoorn rij je door naar Schellinkhout. Het kleine dorpje heeft weinig voorzieningen en je kunt eten en drinken dus beter zelf meenemen.

Eenmaal aangekomen op de parkeerplaats onderaan de dijk ziet meteen de lange grasstrook langs de dijk. De plek waar je je kite moet oplaten is niet ideaal. Het gras kan bijvoorbeeld erg glad zijn als het nat is. Pas dus op bij het op laten van de kite dat je niet wegglijdt. In dat geval release meteen je kite want de dijk is dichtbij en hier zijn behoorlijk wat ongelukken gebeurt.

Mocht je het lastig vinden om de kite op te laten op de grasstrook, neem dan je kite mee in het water in. Daar heb je vaak alle ruimte om de kite op te laten. Het water bij Schellinkhout is ondiep en je kunt overal staan. Pas bij de vaargeul wordt het dieper.

De wind op Schellinkhout kan vlagerig zijn. Als de windrichting Zuidwest is zit je goed! Maar ook bij Zuid of en Zuidoosten wind is het hier veilig kitesurfen aan de rand van het IJsselmeer. Vooral als het aan de kust hard waait is kitespot Schellinkhout echt een goed alternatief. Het water is ondiep en het kan er bij choppy zijn door de korte golven.

De regels zijn simpel. Er is een zwemgedeelte waar je niet in kite. Verder laat je de kite op aan de linkerkant van de parkeerplaats op het tweede grasveld. In de aankomende winter 2020 zal het kleine stuk strand worden verbreed.

Kitespot Schellinkhout is een heerlijke spot om te leren kitesurfen. Het ondiepe water en het lange stuk dat je kunt staan maakt dat je eindeloos waterstarts kan maken. En ben je te dicht bij de kant gekomen loop je met kite en board weer een stukje upwind.

Kitespot Schellinkhout Kiteadventure_Kitesurflessen

Informatie en condities van deze plek bij Schellinkhout en Hoorn:

Water:
✓ Water type: Glad, zoetwater
✓ Water conditie: Choppie
✓ Grond conditie: Zand
✓ Kite conditie: Alle niveaus

Bereikbaarheid:
✓ Bereikbaarheid: Goed per auto en met de bus naar Schellinkhout vanuit Hoorn
✓ Parkeren: Gratis parkeren op de parkeerplaats

Voordeel/nadeel:
✓ Ondiep
✓ Zuidwesten wind te hard is aan de kust
✓ Geen stroming
✓ Pas op voor de dijk

Regels:
✓ Oplaten op het tweede grasveld
✓ Zomers niet door het zwemmersgedeelte varen

Kitesurflessen bij Kitteadventure

Windcondities:

Kijk voor de actuele windcondities op:
www.windfinder.com
www.windguru.com
www.actuelewind.nl
www.knmi.nl

Scroll to Top