Kitespot Edam / Markermeer – Kitesurfen

Bij het mooie dorpje Edam geeft kiteschool Kiteadventure al jarenlang succesvol kitesurfles. Met verschillende windrichtingen van noord/oost – oosten wind is het een prima kitespot om hier te leren kitesurfen. Het water is glad en je kunt een behoorlijk eind staan in het ondiepe water. Wij van Kiteadventure helpen je graag om hier je eerste meters op het board te maken.

Kitespot Edam / Markermeer

De kitespot Edam / Markermeer is ideaal om te beginnen met kitesurfen. Als je aankomt is het soms door de drukte even kijken waar je kunt parkeren langs de dijk. Maar meestal lukt dit wel en kom je aan bij onze bus. Na het omkleden stappen wij de dijk over en loop je het weiland in.

Als eerste gaan wij een vrije plek opzoeken om de kite op te zetten. Door de smalle strook gras is het altijd aankijken waar dit het beste past en zodat wij andere kitesurfers niet in de weg zitten. Je gaat naar deze kitespot toe als de wind uit het oosten komt. Hierdoor heb ik aanlandige wind tegen de dijk aan.

Na het oplaten van de kite gaan wij snel het water op. Het water is ondiep bij Edam en je kunt ver naar achtereen lopen waar het steeds dieper wordt. Aan ruimte dus geen gebrek maar toch kan het erg druk zijn. Iedereen die op het water is houdt elkaar in de gaten. Als instructeur zal ik je alles vertellen over de  voorrangsregels en hoe je moet handelen als er toch wat gebeurt.

Door het ondiepe water is de waterstart met het board gemakkelijk te oefenen. Mede geholpen door het vlakke water, vaar je snel weg en dat is een fantastisch gevoel.

Kitespot Edam / Markermeer

Informatie en condities van deze plek bij Edam:

Water:
✓ Water type: Glad, zoetwater
✓ Water conditie: Choppie
✓ Grond conditie: Zand
✓ Kite conditie: Alle niveaus

Bereikbaarheid:
✓ Bereikbaarheid: Goed per auto en met de bus naar Schellinkhout vanuit Hoorn
✓ Parkeren: Gratis parkeren op de parkeerplaats

Voordeel/nadeel:
✓ Ondiep
✓ Zuidwesten wind te hard is aan de kust
✓ Geen stroming
✓ Pas op voor de dijk

Regels:
✓ Oplaten op het tweede grasveld
✓ Zomers niet door het zwemmersgedeelte varen

Kitesurflessen bij Kitteadventure

Windcondities:

Kijk voor de actuele windcondities op:
www.windfinder.com
www.windguru.com
www.actuelewind.nl
www.knmi.nl

Scroll to Top