Kiteschool Wijk aan Zee

Kiteschool Wijk aan Zee werkt samen met Kiteadventure en geeft kitesurflessen op het strand van Wijk aan Zee.

Kitesurflessen op Wijk aan Zee volg je bij kitesurfschool Kiteadventure. Op deze kitespot hebben wij een vaste locatie met alle spullen en materialen. Het strand is erg ruim en de Noordpier is nadrukkelijk aanwezig. Bij zuidwesten wind heeft de pier een beschutting en worden golven en stroming gebroken. Hierdoor ontstaat een perfecte situatie voor het leren kitesurfen.

Kitespot Wijk aan Zee – Kitesurfen

Al rijdend naar Wijk aan Zee passeer je de industrie van de Hoogovens van IJmuiden. Een indrukwekkend gezicht met al die rokende pijpen. Maar uiteindelijk kom je aan bij Kitespot Wijk aan Zee. Het is hier gratis parkeren en zomers kan het erg druk zijn. Voor onze kiteschool moet je helemaal tot het einde doorrijden van de Reyndersweg.

Tussen strandpaviljoen Aloha en Timboektoe zit onze vaste locatie van Kiteadventure. Ook heb je diverse surfscholen en de sfeer is hier uiterst relaxt. De faciliteiten zijn prima en kun je gebruik maken van kleedruimtes en douches na afloop van de kitesurfles.

Het strand bij Wijk aan Zee is groot en veel sporten zoals strandzeilen, buggy’s, powerkiten of beachvolleybal worden hier gedaan. Veel activiteit waar je als kitesurfer rekening mee moet houden. Daarnaast is Wijk aan Zee een populaire plek om te golfsurfer en liggen er vaak surfers in het water. Zij willen graag de golven pakken dicht bij de pier en kom daar dan niet met het kitesurfen.

Voor de kitesurflessen beginnen wij meestal wat noordelijker en afhankelijk van de windrichting kan dit worden aangepast. De pier speelt hierbij een belangrijke rol als barrière en geeft bij een zuidwesten wind minder stroming en kleinere golven. Maar dit is weer totaal anders als de wind uit het noordwesten komt. Dan botst de zee tegen de pier op en geeft dit juist hogere golven en meer stroming. Pas hier voor op en ga anders naar IJmuiden bij een noordwesten wind.

Kitespot Wijk aan Zee - Kitesurfen en kitesurflessen

Informatie en condities van deze plek bij Wijk aan Zee:

Water:
✓ Water type: Zeezout water
✓ Water conditie: Golfslag
✓ Grond conditie: Strand / zand
✓ Kite conditie: Alle niveaus

Bereikbaarheid:
✓ Goed per auto slecht met openbaar vervoer
✓ Gratis parkeren langs de Reyndersweg

Voordeel/nadeel:
✓ uidwesten wind geeft de pier beschutting, weinig golven en stroming
✓ Pas op voor de pier
✓ Noordwesten wind juist hogere golven vanwege de pier (ga dan naar IJmuiden)
✓ Het kan soms erg druk zijn met andere strandsporten zoals strandzeilers

Regels:
✓ Vanaf zone 2 mag je kitesurfen
✓ Let op de klasjes met golfsurfers aan de pier

Kiteadventure_kitesurflessen_02

Windcondities:
Kijk voor de actuele windcondities op:
www.windfinder.com
www.windguru.com
www.actuelewind.nl
www.knmi.nl

Scroll to Top